Fra 1950 til 2009

Et nytt tiår er snart slutt, og jeg tenkte å bruke den anledningen til en oppsummering. Men hvorfor bare begrense seg til 2000-tallet? Siden jeg synes det er altfor morsomt å presentere filmfavoritter, bestemte jeg meg like gjerne for å inkludere andre halvdel av forrige århundre også…

Med andre ord: i de neste månedene skal jeg presentere én film fra hvert år; fra 1950 til 2009. Det blir ikke nødvendigvis min definitive favorittfilm fra hvert år, men det vil være filmer jeg setter høyt, og som kanskje fortjener litt ekstra oppmerksomhet. Jeg har forsøkt å styre unna de opplagte valgene, men tror det skal bli en lett blanding av veldig kjent og litt mindre kjent. Den endelige listen har blitt både fin og variert. Totalt blir det 59 filmer fra 59 forskjellige regissører og fra over 20 forskjellige land.

Det begynner på mandag med 1950, før vi ender på 2009 rett etter nyttår en gang.