Marilena de la P7 (2006)

13 år gamle Andrei vokser opp i utkanten av Bucuresti sammen med en far som er bussjåfør, en mor som er hjemmeværende, og en lillebror som ønsker å gjøre det storebror gjør. Levekårene er enkle. Nabolaget domineres av alkoholisme, arbeidsløshet, prostituerte på gatehjørnet og barn som sparker fotball i de samme gatene.

Marilena de la P7 er en rumensk oppveksthistorie, befriende konsist skildret i tre magiske kvarter. Regissør Cristian Nemescu behandler universell oppvekstproblematikk i en utpreget østeuropeisk setting, med en eim av Ceausescu og vedvarende desperasjon. Historien og atmosfæren er ektefølt trist, selv om menneskelig varme skinner svakt gjennom den vekselvis melankolske og tragiske overflaten.

Med grimme bilder av skitten rumensk gatevirkelighet, der Andrei vokser opp med de samme tankene i hodet som vi alle hadde i egen barndom, får skildringen en sterk personlig resonans. Marilena de la P7 er en episodisk skildring; et glimt inn i en eksisterende virkelighet. En hverdag man føler fortsetter langt forbi rulleteksten.