Når får jeg se Takashi Miikes 13 Assassins?

Jeg har egentlig aldri vært særlig begeistret for samurai-filmer per se — men i det øyeblikk de superlativtunge omtalene av Takashi Miikes 13 Assassins utkrystalliserte seg, har det vært vanskelig ikke å bli engasjert. Raskt utviklet dette seg til å bli en av de filmene jeg ser aller mest frem til i 2011, rett og slett fordi tanken på å bivåne kombinasjonen av et storslått, episk filmverk i hendene til herlig uforutsigbare Takashi Miike, høres ut som noe man ikke kan gå glipp av. Rapportene er også mildt sagt positive, der majoriteten utvilsomt applauderer hvordan Miike har klart å håndtere en klassisk sjanger og sin mest tilgjengelige film til dags dato, men likevel bevare sin uortodokse særegenhet (les: det blir en blodig affære). Nå er også den internasjonale traileren sluppet, og jeg kan ikke unngå å være nesten ufint misunnelig på de som skal besøke årets Kosmorama-festival i Trondheim denne våren (hvor filmen vises). Men når kommer herligheten på kino i Oslo?