Mer nytt fra Polanski

Det er gode tider for oss som er ekstra glad i Roman Polanski og hans filmer. Fjorårets The Ghost Writer kan jeg knapt lovprise nok som den perfekte thriller, og regissørveteranen er allerede i ferd med å legge siste hånd om kammerdramaet Carnage, som allerede spås en sterk posisjon i den kommende award season (der The Ghost Writer ble stygt og ufortjent oversett). Men Polanski akter ikke å gi seg helt ennå – snarere tvert i mot er den fransk/polske mesteren mer aktiv enn på mange år!

Polanskis neste prosjekt skal etter sigende bli thrillerdramaet med arbeidstittelen True Crime – basert på en artikkel fra The New Yorker i 2008. Jeg stjeler et sammendrag av historien fra The Playlist, og sitrer allerede ved tanken på hva et slikt materiale kan bli i Roman Polanskis skarpe regi. La oss håpe dette blir hans neste film!

In December 2000, Dariusz Janiszewski was found dead in the Oder River in Poland. Police investigated but after six months the case ran cold and was presumed unsolved until detective Jacek Wroblewski picked up the case. In the file he noticed that a number of calls were made to Janiszewski’s cell phone that was never recovered and was actually sold online by Krystian Bala, a Polish intellectual. The investigation turned toward Bala and the murder had some eerie similarities with his book “Amok,” the featured a murder almost identical to Janiszewski’s with a character bearing the English version of his first name. Using the book as his guide, Wroblewski begins to circle the nets on Bala.