Fantastisk Cosmopolis-teaser!

Dette er en teaser som virkelig kiler!

For skal vi dømme etter disse tretti utvalgte sekundene fra Cosmopolis, er det liten tvil om at David Cronenberg er tilbake i storform deluxe. De siste årene, og særlig med fjorårets A Dangerous Method (som jeg riktignok likte godt, men aldri kan elske), har den canadiske filmskaperen nærmest visket ut sin egen identitet som auteur. Hans grenseflyttende horrorfilmer fra sent syttitall og inn i åttiårene, står som evige referanser i b-film- og nyere horrorhistorie, og Cronenberg har over tid markert seg som en av klodens aller mest interessante filmregissører. I Cosmopolis, filmatisert etter en roman av Don DeLillo og Robert Pattinson i hovedrollen (som virker å passe utmerket inn i dette universet), returnerer kanskje ikke Cronenberg til sine tematiske røtter -- men teaseren bærer bud om en visualitet, et filmspråk og et grafisk innhold som smaker av alt det Cronenberg er elsket for: En eleganse i det makabre. Forstyrrende iscenesettelser. En kjølighet. Vold. Sex. (Her også dinosaurer!) Og provokasjoner, men gjerne også et tankegods som rettferdiggjør voldsomheten. Teaseren gir uansett vibber av Cronenberg på sitt ypperste (Dead Ringers, Videodrome, Crash) ispedd noe Gaspar Nóe-aktig, og for oss som er filmatisk fortapt i begge de tingene, er det opplagt at dette må bli en av årets største filmfester!

Her er teaseren, og noen bilder jeg frøs fra den: