Greengrass lager Barca-dokumentar

Med fjorårets eksemplariske Senna friskt i minne (dokumentarfilm om den avdøde formel 1-legenden Ayrton Senna), kan vi nå muligens ane konturene av en positiv trend knyttet til sportsfilmdokumentar som sjanger? (Det er også relativt kort tid siden Emir Kusturicas fine dokumentarfilm, Maradona by Kusturica, om tidenes beste fotballspiller). Jeg blir ihvertfall grenseløst begeistret når jeg i dag leser at Paul Greengrass til høsten planlegger å starte innspillingen på en dokumentarfilm om FC Barcelona – det katalanske fotballaget som under Josep Guardiolas ledelse nærmest har revolusjonert fotballen, og satt en helt ny standard for verdens beste og største idrett . Og det er disse årene som etter sigende blir fokus for Greengrass’ produksjon.

“I’m excited to tell the extraordinary story of Barca and their magnificent achievements under Pep Guardiola on film. They have given the world a rare glimpse of sporting perfection, and memories that will last for as long as the game is played.»

Dette kan rett og slett bli uhyre bra, for sammensmeltningen av det fantastiske Barcelona og det intense, energiske filmspråket som Paul Greengrass beviselig besitter, høres rett og slett magisk ut.