The Master – teaser!

Hold på hatten, cineaster! Vårt århundrets Stanley Kubrick er i år aktuell med det trolig monumentale religionsdramaet The Master, og den nylanserte teaseren gir oss en ubeskrivelig pirrende smakebit på en majestetisk filmopplevelse i vente: dette er åpenbart episk, men samtidig nært. The Master lukter å være en film i samme størrelsesorden som There Will Be Blood – om mennesket og naturen i filosofiske vendinger, fanget av et observerende, men gjennomtenkt plassert kamera for filmisk effekt. Her er det bare å forvente Paul Thomas Anderson-perfeksjonisme, der teaseren også maler frem storslåtte bilder med poetisk kraft som lar tankene fly innom Terrence Malick-landskap, i det som opplagt også er et kunstverk med skyhøye ambisjoner. I tillegg fremstår Joaquien Phoenix som minst like kraftfull og tilstedeværende som Daniel Day-Lewis var i There Will Be Blood, på samme måte som musikken av Jonny Greenwood igjen vil medbringe en egen karakter til filmen.

Om jeg gleder meg? JA!!